Immu

Paatosta jaloa ja alhaista kieltä...

Toisinajattelijat, kaikkialla maailmassa, ovat aina kiehtoneet minua. Ennen puhuttiin kyvystä ajatella toisin, nyt kyvyttömyydestä ajatella samoin.

Monet kavahtavat kauluksessani olevaa rauhanmerkkiä. Pitävät kai terroristiradikaalina.

Vai putkinäköradikaali! On arvoja, etenkin arjessa, joista en luovu.

Ostan viinani ja lääkkeeni tulevaisuudessakin Alkosta ja apteekista.

Luen paperilehtiä, niitä tuleekin meille neljä.

Pidän yhä kirjoista, joiussa on alku, keskiväli ja loppu. Joskin loppu saa jäädä myös auki. Tärkeintä lukijan kunnioittamista on riittävänä ajoissa pantu piste.

Elokuvista katson vanhoja ranskalaisia ja Kaurismäkeä. Karseita ovat nämä ampumis- ja autonromuttamiskoosteet.

Rakastan purjelaivoja, pianomusiikkia (Chopinia siis), ja kuolleita runoilijoita (Vergilius, Whitman, Ahmatova, Jesenin).

Huvitun tittelistä mediapersoona. He ovat usein koulutusta vailla mekastavia pöhöitsetuntoisia. Kaikesta tiedetään vähän, mistään ei kunnolla mutta mielipiteitä ja ääntä piisaa. Heitä kohtaa etenkin ilmaisjakelulehdissä ja mainosmedioissa.

Kevyessä musiikissa pitää olla melodia, jonka osaa viheltää hänkin jonka musiikilliset avut riittävät pajupillin tekoon.

Kirjeet laadin aina kaunokirjoituksella ja aidolla mustekynällä. Silloin kohteella on suuri merkitys!

Ostan lihan ja kalan kauppahallista. Jos minut tavataan einesaltaalla, sopii hälyttää terveyssisar paikalle.

Politiikassa kaihdan pukuäijiä, jotka puhuvat hämäriä saadakseen glooriaa. Suorapuheiset nuoret naiset kuten Sanna Marin ja Li Andersson ovat siinä(kin) mielessä ihastuttavia.

Arvostan neljää täkäläispappia niin uskonnoton kuin olenkin. Koko kouluajan kävin uskontotunneilla, iän myötä tajusin, että länsimaiden arvoja ymmärtää kun lukee Raamattua, etenkin Mooseksen kirjoja.

Asun ikäisessäni rintamiestalossa. Eduksi näen senkin, että tilat ovat kolmessa kerroksessa. Jos äänekästä antagonistista ristiriitaa nykyisen - joskin alkuperäisen! - vaimon kanssa kehkeytyisi niin toinen siirtyisi alimpaan kerrokseen, toinen ylimpään. Väliin jäisi yksi kerros ilmatilaa.

Ovat nuo aika konservatiivisia arvoja tässä digi- ja tekoälymaailmassa. Tai radikaaleja tässä hölöttävässä luovan (t)uhomaisen ajassa.

Se oikeuttaa yhä kehittymään valistusihmiseksi, jolla on barokkisielu.

IMMU

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Hyvä luettelo, mutta yksi siinä ihmetyttää:

"Ostan viinani ja lääkkeeni tulevaisuudessakin Alkosta ja apteekista".

Tuo voidaan toki tulkita myös pessimismiksi sen suhteen, että vapautuksia kyseisille alueille ei sittenkään tulisi, mutta koska en välttämättä usko, että sellaista pessimismiä pyrit viestittämään, niin olisi kiva tietää mikä vika marketista ostetussa viinassa olisi?

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa